pray Stay - FAQ

FRÅGOR OCH SVAR- FAQ

Här har vi samlat alla våra frågor och svar. Specifika frågor och svar finns också på aktuella webbsidor. Har du andra frågor, kontakta då oss gärna!

Spray & Stay Titanium Home fungerar på icke porösa, hårda underlag såsom sten, keramik, kakel, klinker, metall och emalj. Produkten lämpar sig därmed utmärkt för duschar i kakel/klinker/sten och badkar av emaljerad plåt. Utvändiga entrétrappor i betong eller natursten går också utmärkt. Glöm inte grepptestet! Produkten fungerar inte på vinylgolv och plastmattor.
Spray & Stay Titanium PRO fungerar påkeramik, kakel, klinker, naturssten, emaljerad metall, obehandlad metall (kan missfärgas) och betong. Ju porösare ett material är desto längre behöver medlet verka för att nå önskad effekt. Produkten fungerar inte på vinylgolv och plastmattor
När du sprayat produkten på ytan och väntat i två minuter behöver du kontrollera om du fått det halkskydd du förväntar dig. Sätt handflatan på underlaget och lägg din kroppsvikt bakom. Tryck handflatan över underlaget för att känna om halkskyddet är tillräckligt bra. När det är bra nog sköljer du av med vatten. Om du vill ha ett bättre resultat väntar du en minut till.
Ja, du bör alltid testa på en mindre yta innan du sprayar på på hela golvet. Polerade ytor kan bli matta och mjölkiga om du låter sprayen sitta för länge. Detta gäller även mörka golv/underlag. Det finns inget självändamål i ett för kraftigt halkskydd.
För Spray & Stay Titanium HOME kommer halkskyddet hålla i upp till fyra år om man sköter underhållet väl.
Spray & Stay Titanium PRO har inge bortre gräns för hur länge golvet är skyddat eftersom det är en tjänst där vi tar ansvar för att golvet håller sig vackert halkskyddat i många år framöver.
Spray & Stay är en ofarlig produkt som inte skapar några emissioner från underlaget. Produkten är biologiskt nedbrytbar.
Spray & Stay Titanium HOME förvaras torrt och svalt. Påbörjad förpackning bör förbrukas inom två veckor.
Skaka alltid flaskan väl innan applicering.
Spray & Stay Titanium HOME innehåller utöver vatten följande ämnen:
CAS Nr:
25322-68-3
9002-88-4
90598-46-2
9002-86-2
Nej, Spray & Stay bygger på en annan princip där vi använder titandioxid som lägger sig ovanpå och skyddar golvet istället för att med hjälp av syra förändra underlagets yta permanent.
Spray & Stay Titanium HOME biter inte på plastmattor, linoleum- eller vinylgolv. Det gör däremot vår tjänst Spray & Stay Titanium PRO.
Vätskan innehåller titanmolekyler som behöver blandas väl med övriga ingredienser innan man sprayar på ytan. Det finns annars en risk att dessa molekyler lägger sig i botten på flaskan och resultatet inte blir det du hoppades på.
Golvet underhålls bäst genom att regelbundet tvätta av det med en fett- /tvålfritt avfettningsmedel. Ni hittar det i vår butik.

“Vi har testat i vår simhall på några ytor där det förekommer mycket spring. Produkten syns inte alls men effekten är sanslös. Inte längre halt och tillbuden har minskat kraftigt.”

Joel Sperlingsson

“Våra hotellduschar blev ganska hala tidigare. Vi har provat Spray & Stay Titanium PRO på 10 stycken och resultatet är över förväntan. Vi kommer låta applicera Spray & Stay Titanium PRO i alla våra duschar och våtutrymmen.”

Inger, Hotellägare

“Jag använde Spray & Stay Titanium HOME i mitt badrum och är supernöjd med er produkt. Nu behöver jag inte vara rädd för att mina barn halkar i duschen eller badkaret.”

Anna Maria, Tegnaby

“Jag lät Spray & Stay komma och behandla entrén i vår galleria. Golvet blev ofta halt när det blev blött eller när vi skurade det. Nu är golvet snyggare, ser renare ut och blir aldrig halt när det blir fuktigt! Kan bara rekommendera varmt!

Johan Eskilsson, Nyköping